Fabrica textilă în primii ei ani de existență (circa 1910-1915).
Fabrica textilă, circa 1910. Fotografie publicată cu permisia grupului Banatul Timișoarei (Facebook).
Totis Rezsö (Rudolf), directorul general al fabricii ILSA timp de peste două decenii. Sub conducerea sa, ILSA a devenit cea mai mare fabrică a orașului. O persoană cu multe talente, Totis a fost o prezență activă în viața orașului.
Regele Ferdinand al României (1) în vizită la fabrica ILSA, împreuna cu Prim-Ministrul Ionel Brătianu (2) și Totis Rezsö, (3), directorul general al fabricii. Foto 1923.
Creşa pentru bebelușii mamelor care lucrau la ILSA. Înființată la inițiativa directorului general Totis Rezsö și a soției sale Stefania, creşa a fost prima de acest fel în toată țara. Foto 1923.
Creşa pentru bebelușii mamelor care lucrau la ILSA. Noii născuți erau alăptați din trei în trei ore. Foto 1923.
În fundal: Magazinul de desfacere al fabricii ILSA de pe bulevardul Regele Ferdinand, langa Operă. Fotografie din colecția personală a d-lui Daniel Caius Scaueriu.
Fabrica textilă prin anii 1960. Fotografii din colecția personală a d-lui Daniel Caius Scaueriu.
Reclame din ziare de limba maghiară (1925-1930), română (1934-1965) și germană (1923-1936)
Interiorul fabricii, așa cum arăta în 2013.
Sursa fotografiei: Spații În Așteptare (vice.com/ro)
Această hartă din 1911 explică ciudata orientare diagonală a unor clădiri într-o fabrică amplasată pe un teren cu aspect dreptunghiular. Acele clădiri, printre primele ale fabricii, au fost ridicate de-a lungul unei străzi principale a orașului.
Una din cele trei clădiri ale fabricii originale care au rămas în picioare după demolarea fabricii.